tirsdag 26. mai 2009

Vil du bli modell?

En huskeliste

Her har du en huskeliste. Det hele handler om sunn fornuft og den er ment til deg som ønsker- og håper på en kariere som fotomodell.

  1. Undersøk «fotografens» navn. Google er fint til slikt. Finner du ikke gode omtaler eller skriverier om personen så vær på vakt. Og ikke stol blindt på en eventuell «fotograf» sin egen hjemmeside.
  2. Ta med deg noen. Om du har en god venn, søster, bror eller en «foreldre» som vil være med så er jo det bare bra. Sier «fotografen» at han ikke godtar «folk i studio» eller at han vil du skal komme alene så bli hjemme. Gå heller en tur på kino og kast kortet du har fått.
  3. Vær kritisk til det «fotografen» sier- og mener og ikke gjør noe du ikke er komfortabel med. Ønsker «fotografen» at du skal ta på deg noe du ikke vil, eller kle av deg mer enn du selv er komfortabel med så si nei og ikke la deg presse.
  4. Meld fra hvor du går. Ikke bare er det en påskeregel, men det er en god regel. Selv om du får med deg en venn så pass på at foreldrene dine også vet hvor du er. Ønsker du å holde det hemmelig for foreldrene dine at du skal «til en fotograf og bli tatt bilder av» så er du på feil vei og gjør noe du kanskje ikke burde gjøre.
  5. Vil ikke «fotografen» vise til andre personer- eller fotografier han har tatt så bør dette også gjøre at det «ringer en bjelle». En hver fotograf med litt respekt for seg selv har i alle fall en «mappe» på lik linje med «modellene» for å vise frem sitt arbeid.
  6. Vær forsiktig med å legge deg «for salg» på diverse «jeg vil bli fotomodell» - sider på nettet. Det finnes en del av disse, men ingen av de gjør det for å være snille. Alle vil tjene penger og når du først er «på det kjøret» er du kun en vare.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar